divendres, 27 de setembre del 2013

De la brossa a l'art / De la basura al arte



Per atzar Janna Syvänoja va començar a fer joieria per pagar els seus estudis d'interiorisme; i, per atzar, surten les seves peces a través de la pròpia intuició. Gràcies a l'èxit sobtat de les seves joies s'ha dedicat plenament a aquesta disciplina fins el dia d'avui. A més, el seu art ha continuat evolucionant fins a crear instal·lacions i escultures.



Aquesta artista finlandesa, desenvolupa les formes de les seves joies de forma intuïtiva, en un lent procés a través del qual el paper dicta el resultat final. Retorçant, d'una a una, diverses capes sobre un fil d'acer, transforma la fragilitat d'aquest material en una substància tan resistent com la fusta, talment com si tornés al seu estat natural. Els propis textos que trobem en els papers que recicla, queden semiocults entre capa i capa creant un nou tipus de comunicació estètica, un nou missatge.

La seva capacitat per convertir la brossa en obres d'art, és una manera diferent de promoure el reciclatge. Creant peces úniques que causen un baix impacte en el medi ambient.
Utilitza papers que ja han quedat obsolets: catàlegs, mapes, papers impresos, diccionaris....i els transforma en peces orgàniques i fluïdes dotades d'un moviment rítmic i dinàmic.

De la basura al arte

Por casualidad, Janna Syvänoja empezó con la joyería para pagar sus estudios de interiorismo, y por casualidad, salen sus piezas intuición. Gracias al éxito repentino que tuvieron sus joyas, se ha dedicado de lleno en esta disciplina hasta el día de hoy. A parte, su arte ha evolucionado hasta el punto de crear instalaciones y esculturas.

Esta artista finlandesa, desarrolla las formas de sus piezas de forma intuitiva, en un lento proceso a través del cual el papel dicta el resultado final. Retorciendo, una a una, diversas capas sobre un hilo de acero, transforma la fragilidad de este material en una sustancia tan resistente como la madera. Como si convirtiera el papel a su estado natural. Los textos que encontramos en el papel que recicla, quedan semi-ocultos entre capa y capa creando una nueva forma de comunicación, un nuevo mensaje.

Su capacidad para convertir la basura en obras de arte, es una manera diferente de promover el reciclaje. Creando piezas únicas que causan un bajo impacto en el medio ambiente,
Utiliza papeles que ya han quedado obsoletos: catálogos, mapas, papeles impresos, diccionarios...y los transforma en piezas orgánicas y fluidas dotadas de un movimiento rítmico y dinámico.






1 comentari:

Unknown ha dit...

Sembla mentida!! Com es posible que aquestes joies estiguin fetes amb paper?!?!

Blogging tips