dimarts, 6 d’agost del 2013

reciclatge i reutilització: una simplicitat exquisida / Reciclaje y reutilización: una simplicidad exquisita



El nadal passat, creuava la pl. De sants ràpid i corrents, esquivant la gentada que s'entretenia xafardejant les paradetes que habitualment es col·loquen en aquest indret durant la durada de les festivitats.
Vaig haver d'allunyar-me'n el més ràpid possible. Les multituds m'atabalen de manera desmesurada. Però la visió d'una paradeta molt especial, folrada de paper de diari i plena de colors va obligar­-me a recular per treure­-hi el cap. La curiositat va poder més que la necessitat d'allunyar-me d'aquella riuada de gent.



Era la völgueta, una noia capaç de convertir simples papers de diari, destinats a omplir (amb sort) els contenidors de color blau, en meravelloses joies d'uns colors espectaculars.

L'Olga treballa manualment el paper fins a convertir-lo en una pasta, que després utilitza per modelar senzilles formes de colors i les deixa assecar al sol.
Més tard, quan el Sr. gran astre ha fet la seva feina, l'Olga forada una per una les petites peces, les enfila i les combina per crear els collarets, arracades i polseres de völgueta.

Joies rústiques i desenfadades, d'una simplicitat exquisida, capaces de posar alegria i donar la volta al vestit més insípid i avorrit. Amb unes textures que em recorden les de pedres volcàniques; si no fos per la lluminositat dels colors que hi aplica.
La seva filosofia: fomentar el reciclatge i la reutilització
Això sí que és joieria responsable 100%!

La völgueta presenta les seves joies sota la mirada d'Eva Marques, una fotògrafa que amb molt de gust, combina l'aspecte rústic d'aquestes joies amb la sensibilitat i sensualitat de les formes femenines.

Reciclaje y reutilización: una simplicidad exquisita

El año pasado, durante las fiestas de Navidad, cruzaba la plaza de Sants deprisa, esquivando la gente que se entretenía mirando las tiendecitas que se instalan en este sitio durante esos días. Me cuesta un horror lidiar con las multitudes. Pero la visión de una tiendecita muy especial, forrada de papeles de periódico  y llena de colores, me obligó a retroceder para echarle un vistazo. La curiosidad pudo mas que la necesidad de alejarme de toda esa gente.

Era völgueta, una chica capaz de convertir el simple papel de periódico, cuyo destino era llenar (con suerte) el contenedor azul, en maravillosas joyas de unos colores espectaculares.

Olga trabaja manualmente el papel hasta convertirlo en una pasta, que utiliza para modelar sencillas formas de colores y las deja secar al sol.
Mas tarde, cuando el señor gran astro ha hecho su trabajo, Olga agujerea una a una las pequeñas piezas, las enhebra y las combina para crear los collares, pulseras y pendientes de völgueta.

Joyas rústicas y desenfadadas, de una simplicidad exquisita, capaces de de alegrar y darle la vuelta al vestido mas insípido y aburrido. Con unas texturas que me recuerdan a las de las piedras volcánicas, a no ser por la luminosidad de los colores que Olga aplica.
Su filosofía: fomentar el reciclaje y la reutilización. 
Esto si que es joyería responsable 100%!

völqueta presenta sus joyas, bajo la mirada de Eva Marques, una fotógrafa que con mucho gusto, combina el aspecto rústico de estas joyas con la sensibilidad y la sensualidad de las formas femeninas. 















3 comentaris:

Ester Corujo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ester Corujo ha dit...

OOoh! Quina meravella! Jo friso per veure la teva nova col·lecció! ;)

Unknown ha dit...

Aviat Cala Coru, aviat, de moment gaudeix de les peces de la völgueta que són precioses! ;)

Blogging tips